Windenergie

Windenergie

Windenergie:

Windenergie is een vorm van duurzame energie, raakt nooit op en is schoon.

Er worden op dit moment zeer succesvolle resultaten bereikt met grote windturbines. Een windmolen van de huidige generatie, van 3 MW, levert per jaar 6.000.000 tot 7.500.000 kWh aan elektriciteit op. Met één zo’n turbine kan dus voor zo’n 1.800 tot 2.200 huishoudens elektriciteit worden opgewekt. Voor de particulier zijn deze molens alleen interessant als investering. Zie b.v. meerwind.nl

 

Particuliuer:

Echter voor de particulier is de techniek nog niet dusdanig dat een investering in een windmolen  voor thuisgebruik economisch verantwoord is. De uitslagen van de testen die gehouden zijn door o.a. provincie Zeeland wijzen dit uit. In het rapport komt een molen er gunstig uit. Dit is de Skystream 3.7 van het Amerikaanse bedrijf Southwest windpower. http://www.windenergy.com/products/skystream/skystream-3.7 Deze heeft een gemiddelde opbrengst van 2200kWu en kost tussen de 10 en 11.000,00 €. Inclusief mast, exclusief montage. De windmolen heeft het beste resultaat op een hoogte van 13 meter. Bij de meeste woningen niet echt realistisch.

 

Bedrijven:

Voor bedrijven kan het plaatsen van een windmolen een overweging zijn om als markeerpunt er uit te springen. Hiervoor word vaak de DonQui toegepast. Deze windmolen is uitermate geschikt om het bedrijfslogo zeer zichtbaar te plaatsen  http://donqi.nl/ Reken niet op veel opbrengst.

 

Tachion Solutions heeft deze twee windmolens in het assortiment opgenomen. Wanneer u overweegt om met windenergie aan de slag te willen, laat het ons weten en wij dienen u graag van advies.

 

Link naar testresultaten in Zeeland.

Gemeten opbrengsten windturbines in Zeeland.

CMS: Lab 35