WKK-Verwarming

WKK-Verwarming

Micro-WKK

Micro-WKK ofwel micro-WarmteKrachtKoppeling is het met een brandstof gestookte aandrijving, tegelijkertijd opwekken van warmte en elektriciteit in een vaste verhouding. De warmte die hierbij vrijkomt wordt gebruikt voor b.v. verwarming van de woning, de elektriciteit word gebruikt voor eigengebruik of wordt teruggeleverd aan het net. Dit gebeurt op een zeer efficente wijze waarmee een groot rendement wordt gehaalt uit het aardgas.

 

Stirlingmotor
De Stirlingmotor is een compacte en zeer efficiënt werkende motor die op aardgas gestookt wordt. Een Stirlingmotor maakt gebruik van het feit dat een heet gas uitzet en een koud gas krimpt. Door gas beurtelings te laten uitzetten en krimpen wordt een zuiger in de motor op en neer bewogen, die een generator aandrijft. Deze motor produceerd warmte, die gebruikt kan worden voor b.v. verwarming.
Het basisontwerp van de Stirlingmotor, gemaakt door de Schotse dominee Robert Stirling, dateert uit 1816.

 

De Remeha eVita genereert 1 kW (1000 Watt) elektriciteit zodra de ketel aanslaat voor verwarming. Deze elektriciteit is via het stopcontact direct voor eigen gebruik beschikbaar. Als het verbruik op dat moment lager is dan de opgewekte elektriciteit, vindt teruglevering plaats aan het elektriciteitsnet. Ten opzichte van een elektriciteitscentrale bespaart u met de Remeha eVita ca. 60% aan CO2-uitstoot per geproduceerde kWh. De restwarmte die ontstaat bij het opwekken van elektriciteit wordt in de Remeha eVita ook hergebruikt.

CMS: Lab 35