WP Warmtepomp

WP Warmtepomp

Duurzaam verwarmen met een Warmtepomp:


Met een warmtepompinstallatie kunt u uw woning en/of bedrijfspand verwarmen, koelen en voorzien in uw warmwater behoeften. Warmtepompen halen met een bronwisselaar warmte uit bronnen zoals: bodem, grondwater, buitenwater en lucht. Warmtepompen hebben een zeer hoog rendement. Daardoor gebruiken warmtepompsystemen weinig tot geen fossiele brandstoffen veroorzaken ze weinig milieubelasting. Voor de werking van een warmtepomp is er een elektriciteitaansluiting noodzakelijk. Daar staat tegenover dat een gasaansluiting niet meer nodig. Dit is de eerste besparing.

 

Warmtepompen leveren een constant gelijkmatige watertemperatuur. In combinatie met een laagtemperatuur verwarming is dit een ideale combinatie. (Zie “Laag temperatuur verwarming”) Voor de warmwatervoorziening wordt de warmtepomp in combinatie met een boiler gebruikt. Deze combinatie zorgt voor een verhoging van het rendement. Een warmtepomp kan zowel verwarmen als koelen. In combinatie met een vloerverwarming kan de vloer dus ook gekoeld worden. Dit zonder dat er wijzigingen aan de afgifte-installatie hoeven te gebeuren. Een comfortabele bijkomstigheid.

Ook op het gebied van de warmtepompen geld dat de ontwikkelingen in de techniek niet stil staan. De warmtepompen waar Tachion Solutions o.a. mee werkt, hebben een modulerende werking. Dit is zowel aan de bron als aan de afgifte zijden. Voor het verwarmen van de boiler zijn technieken toe gepast die het water boven de grens van 58 graden brengen (legionellabacterie vrij maken) zodat er minder aanspraak op elektriciteit wordt gedaan.

 

Met een combinatie van warmtepomp en zonnepanelen komt u wel heel dicht bij het opwekken van uw eigen energiebehoeften.

 Tachion Solutions blijft voordurend zoeken naar de beste balans tussen milieu, comfort en investering. 

Aquamaster met logo

 

Masterterm met modulerend regeling.

 

 

Vulcan van Techneco.

CMS: Lab 35